Az iroda felszereltségén túl, a munkatársakkal is minden oké kell legyen

Sok egyéb mellett, ezek egy normálisan működő munkakörnyezet tartósságának alapfeltételei. Emberek vagyunk, hibázunk, és aki segítségre szorul, azon segíteni kell. Ez igaz a munkahelyre is. Nálunk, nem elég, hogy az irodánkban minden a legkorszerűbb lehetőségeket kiaknázva rendszerezett. Hiába mondható el, hogy a legjobb irodaszerekkel ellátott a hely, és a főnök személyesen kérdezte meg mindenkitől, hogy milyen típusú irodaszéken ülne kényelmesebben. Hasznos, ha az ott dolgozók lelki és mentális egészségére is ügyelnek – már amennyire ez belefér a diszkrécióba.

Szőnyeg alá söpörni a súlyos magánéleti problémákat nem lehet! Ha látszik az illetőn, a hétköznapokban, hogy nagyon kivan valamitől – márpedig egy jó főnök észreveszi, ha baj van. Szerencsére én csak pozitívan tudok nyilatkozni erről a jelenségről, mert amikor egyik munkatársunk alkoholproblémakkal küszködött, kitűnően találtuk meg a balanszt a diszkrét hozzáállás és az aktív segítés között.

Szerencsére, a feleségét is ismerjük személyesen, így rávettük, hogy vegye fel a kapcsolatot a felepulok.hu-val, ahol az egyik legjobban leküzdhető az alkoholizmus. Ha közvetlenül a linkre kattintunk, hasznos útmutatót találunk arról, hogy miként ismerjük fel a jelenséget, honnan számítva beszélhetünk már valóban alkoholizmusról.

Innentől kezdve már tényleg csak fel kell vennünk velük a kapcsolatot. Mi veszprémi cég vagyunk, innen közel van még az addiktológiai központjuk is, de Pesten is biztosítanak lehetőséget az állapotfelmérésre és a konzultációra. És, ha a helyzet indokolja, és szükség van erre, lehet jelentkezni egy 28 napos, bentlakásos, teljes ellátásos programra, egy egészen barátságos és családias környezetben.

Egyébként ez egészről, mindenestül is elmondható, hogy barátságos és közvetlen, megnyugtatóan diszkrét, és szakszerű, amit őt tudnak nyújtani az alkoholizmus leküzdésében. Értik, hogy mi fán terem ez a dolog, ezt minden apró kis finomságból kiolvashatjuk. Ha a magán rehabilitációs intézetben keresünk valakit, csak keresztneveket látunk a websiteon. Nem úgy fognak beszélni velünk, mint egy szokványos egészségügyi intézményben olykor. Szerintem általánosan is elvárható lenne, mindenhol, hogy ha az ember mentális, vagy testi épségéről, egészségéről van szó, mindig nyugodt hangnemet üssünk meg, de más dolgokban, egyéb területeken én mást tapasztalok. Itt viszont biztosan mindig lesz türelme mindenkinek a legnagyobb megértéssel fordulni felénk, ha bajban vagyunk.

Utólag többen is azon kaptuk magunkat, hogy erről, a felepulok.hu mögött álló lelkiismeretes csoportról már mi is hallottunk. Rengeteg helyen szerepeltek már az országos médiában, és ott esett le ez nekünk, amikor a weboldalukat felkeresve megtaláltuk ezeknek a médiaszerepléseknek a gyűjteményét. Nagyon széleskörűen jók a visszajelzések róluk. Az övék egy egyedülálló történet, és nem véletlen, hogy sokat keresték már őket azzal, hogy meséljék el, hogyan jött létre az egész. Nem figyel a dologra annyira az ember, ugyebár, amíg nem szembesül vele, hogy neki is szüksége lehet erre a segítő kézre.

Ez anno tényleg megnyugtatott minket arról, hogy a kollégánk biztos kezekben lesz és túl lehet ezen az egészen. Én úgy vélem, ez mindenkit ugyanígy megnyugtathat, Az alkoholizmus réme sokakat kísérhet. Ideális esetben csak megkísérti, de nem gyűri maga alá, de talán a szokásainkból, is adódik, hogy meg kell tanulnunk: inni csak mértékkel. A weboldalon szakszerű leírásokból érthetjük meg valóban, mi a “mérték”, és mikor számít valaki már segítségre szorulónak. Ekkor ne tétlenkedjünk. Leginkább, ha két ivás között, csak rövid ideig tud elégséges hosszúságú szüneteket tartani valaki, de a józanság állapota már kevésbé jellemzi ez életét, hétköznapjait…