Energetikai tanúsítvány készítés akár már 24 óra alatt

Ez nem vicc, energetikai tanúsítvány készítés akár tényleg már 24 óra alatt is lehetséges. Sőt, akár már 12 óra alatt is lehetőség van hozzá jutni az elkészült dokumentumra. Persze leginkább akkor, hogyha a megfelelő helyről rendeljük meg ezt a szolgáltatást, mint például az e-tanusitas.eu.

Bár ez most nem az irodai felszerelésekről szól, hanem egy kicsit más témáról, de azt gondolom ez is hasznos kis bejegyzés lehet mindenki számára. Bár persze ez is összekapcsolódik valahol az irodai dolgokkal, hiszen ez az elképesztő tempóban elvégzett munka csak azért lehetséges, mert az irodai környezetben is nagyon hatékonyan vannak leosztva az egyes feladatok és így minden munkafolyamat a lehető legrövidebb időt veszi igénybe.

Szóval, az energetikai tanúsítvány készítés úgy néz ki, hogy először is felvesszük a kapcsolatot az e-tanusitas.eu-val. Ott meg kell adnunk a házra, vagy lakásra vonatkozó legalapvetőbb adatokat. Ezt követően, hogyha tetszik az ár, amit kapunk a szolgáltatást illetően, akkor egyeztetnünk kell azzal a szakemberrel, aki a helyszíni felmérést fogja végezni. Hogyha vele is sikerült azt letárgyalni, hogy mikor jön ki, akkor már semmi más dolgunk nincs hátra, mint hogy őt megfelelő módon várjuk.

A megfelelő módon történő várás alatt azt értem, hogy érdemes előkészíteni a számára minden olyan műszaki dokumentációt, ami a ház energetikai rendszereiről és állapotáról rendelkezésre áll. Ez a szakember végig fogja nézni a ház szigetelését, a nyílászárókat, a villanyt, a fűtési rendszert, a vízmelegítésre kiépített rendszert és persze minden olyan más egyéb berendezést, ami szerves részét képezi a ház energetikai üzemelésének. Tehát, ha bármilyen ezekkel a dolgokkal kapcsolatos dokumentációval rendelkezünk, az mindenképpen jól jöhet minden esetben. Érdemes ezeket kivétel nélkül előkészíteni, hiszen inkább legyen elől feleslegesen, mintsem hogy ezért lassuljon le az energetikai tanúsítvány készítése.

Ha megvolt a helyszíni felmérés és a házat töviről-hegyire megvizsgálta a szakember, akkor ezek az adatok az irodába kerülnek, ahol is az ottani kollégák hasonlóan komoly szakértelemmel vágnak bele különféle számításokba, amelyek végeredményéül a ház besorolható lesz a 12 kategória egyikébe. Az energetikai tanúsítványoknál ugyanis 12 kategóriát lehet megkülönböztetni, amelyek egyértelműen leírják egy jellemző betűpárossal és egy jelzővel, hogy milyen állapotban van egy adott épület vagy lakás.

Amint elkészülnek a számítások, már hozzá is juthatunk a tanúsítványhoz, hiszen egy olyan dokumentumról van szó, ami online formában is használható. Így már azt hiszem, nem is kérdés, hogy hogy lehet ennyire gyors egy energetikai tanúsítvány készítés.