Irodai pletykák

Sokáig azt hittem, irodában dolgozni unalmas. Ebben nem kis szerepet játszott az az általános nézet, amely szerint az irodában dolgozó emberek – a munkájukkal együtt – unalmasak. Mindig arról álmodoztam, hogy nekem majd biztosan valamilyen aktív munkám lesz, nem egy irodában fogok ülni naphosszat. Vicces, hogy végül mindkettő megvalósult: ugyanis a főállásom irodai, azonban mellette táncoktató is vagyok. Mivel kicsi korom óta meghatározó szerepe van az életemben a táncnak, magától értetődő volt, hogy valamilyen formában ezzel is fogok majd foglalkozni a “nagybetűs életben”. Szerencsésnek érzem magam, hogy ez megtörténhetett, de mellette – bármilyen furcsa – az irodai munkámat is szeretem. És el kell árulnom nektek egy titkot: nem, egyáltalán nem unalmas. Sem a munka, sem pedig a kollégák. A munkatársaim nagyrészével hamar közeli barátságot kötöttem, és sokat beszélgetünk az ebédszünetekben, vagy amikor elmegyünk a közeli papírboltba irodaszereket venni. Az irodai pletykák meglepően gyorsan terjednek, ezért jól meg kell gondolni, hogy kinek mit mesélünk el! Természetesen időnként kevésbé izgalmas, ám annál hasznosabb témákról is szoktunk pletykálni: mint például a múltkor az autószervizekről.

Az egyik munkatársam mesélte, hogy milyen szerencséje volt, amikor legutóbb tönkrement a kocsijában a Lengéscsillapító. Persze nem ez volt a szerencse, hanem az, hogy ennek kapcsán rátalált a Méta Autószervizre. A Lengéscsillapító egy olyan alkatrész az autóban, ami egy idő után a használattól mindenképpen elkopik. Ezért évente ajánlott egy szerviz felkeresése, hogy ellenőrizzék az állapotát. Amennyiben maga a Lengéscsillapító nem hibás, van lehetőség csupán a rugók és toronycsapágyak cseréjére is. Az alkatrész hibájára utaló jelek lehetnek: ha kanyarodás közben nem érezzük elég stabilnak a kocsinkat, ha az abroncsok rendellenesen kopnak, vagy ha fékezéskor úgy érezzük hogy az autó túlságosan rugózik. A Méta Autószervizben két részből áll a Lengéscsillapító vizsgálata. Elsőként egy mechanikus ellenőrzést végeznek, majd pedig egy speciális berendezés segítségével vizsgálják át az alkatrészt. Ez egy százalékos arányt ad meg, amely alapján el tudják dönteni, hogy javítására vagy cserére van-e szükség.

A szerviz minden szempontból nagyon felkészült és jól felszerelt. A Lengéscsillapító mellett a többi alkatrész javításával és cseréjével, számos más probléma megoldásával is foglalkoznak. Helyileg Budapesten, a 19. kerületben található a szerelőműhely. Sokak örömére márkafüggetlen, így azoknak sem kell aggódniuk, akik régebbi vagy különlegesebb típusú gépjárművel rendelkeznek. A honlapról megtudhatjuk a pontos címüket, elérhetőségeiket. Ha rögtön időpontot szeretnénk foglalni, ezt egy online rendszer segítségével bárhonnan és bármikor megtehetjük. Kollégám is kihangsúlyozta, hogy mennyire szereti az ilyen elektronikus időpont foglaló rendszereket, és nagyon egyet tudtam vele érteni. Sokan szeretnek panaszkodni, hogy rossz irányba halad a világ, és manapság már mindenhez internet kell… Ami egy bizonyos szintig valóban igaz, amennyiben nincs semmilyen más lehetőség a kapcsolatfelvételre, csak interneten keresztül elérhetők. Ezt azonban kitűnően oldották meg a Méta Autószerviz weboldalán: feltüntették a telefonszámukat is, de emellett nem zárkóztak el a modernebb megoldásoktól sem. Az online időpontfoglalásnak számos előnye van: például nem kell sorban állni, rögtön láthatjuk magunk előtt a szabad helyeket, van időnk gondolkozni és kiválasztani a legmegfelelőbbet, nem kell hosszasan ülnünk a telefon mellett, és munkaidőn kívüli órákban is nyugodtan foglalhatunk rajta.

A weboldalon az árakat is mind megtalálhatjuk, korrekt módon feltüntetve. Nekem azonnal szimpatikus lett ez a szerviz, és szerintem a legközelebbi ellenőrzésnél már ide viszem majd a kocsimat.